Poppes Poppenkast


Naar aanleiding van onderstaand poppenproject vroeg Kindermediafestival Cinekid Poppe en Partners om een poppenkastserie te produceren die Poppen in de Kast heet. Hier aflevering 1.

Childrens media fest Cinekid invited Poppe en Partners to produce a puppetry series as a follow up called Puppets in the Closet. Here’s episode 1.

1. waarom? https://youtu.be/qyYp9YzVWT4

2. rozijnen https://youtu.be/rBVGGnUf_JQ

3. kroon https://youtu.be/bHwuiCV-Wvo

4. robot stuk https://youtu.be/zBhWpoKJCtg

5. Wendelien https://youtu.be/_GBCKTZX0qU

Poppes Poppenkast is het corona project van Poppe en Partners. We zijn veel thuis, kunnen onze vrienden en familie niet bezoeken en willen ook, net als veel mensen, iets dóen met de tijd dat we binnen moeten blijven.

Ine schildert een decor / Ine paints a backdrop

Omdat we onze kleinkinderen niet kunnen bezoeken gingen we zoals zo veel oma’s en opa’s verhaaltjes voorlezen over de beeldtelefoon. Daarbij viel het Ine op dat Skype eigenlijk al een soort poppenkast is. Dus maakte ze poppenkastpoppen: eerst vier met wat gemenere tronies maar later ook wat lievere toetjes, zodat we ook voor de kleinkinderen verhaaltjes kunnen spelen en ze dan ook nog kunnen slapen erna.

opname Poppes Poppenkast / recording Ine’s Puppets

We hebben dus twee smaken: volwassen corona poppenkast en voor kinderen kinderpoppenkast, met prinsessen, beren en blauwe konijnen. Er zijn er twee voor volwassenen: het Bezoek en de Supralogische Machine. De laatste zijn voor kinderen en heten Caca Doen, het Feestje, de Roze Prinses is haar Hondje Kwijt en Kroon Kwijt.

Ine Poppe made puppets to play over Skype for our grandchildren during the corona lockdown. They come in two varieties: for adults about corona issues in daily life and for the young about princess pink, her dog, the bear bear and the blue rabbit.